woensdag, januari 19, 2005

Ali El Bejjati, de tasjesrover


Vandaag werd er meer bekend over Ali B. Het blijkt namelijk dat hij nota bene op maandagochtend voor de rechter moest verschijnen vanwege een roofoverval die hij gepleegd zou hebben op een Xenos filiaal in Amsterdam, vorig jaar. Hij zou het slachtoffer hebben vastgetaped en hem een mes of een ander puntig voorwerp op de keel hebben gezet. Ondertussen zou hij hebben geroepen dat hij de medewerker zou neerschieten. Volgens het Parool zou hij hiervoor 4 maanden hebben gezeten en is daarna vervroegd vrijgekomen omdat zijn broer hem een alibi (ik hoop niet hij diegene is die maandagavond was gevlucht) had verschaft. Ook al in 2000 is hij opgepakt en veroordeeld voor het alweer stelen van een tas. En dan was vandaag zijn zuster op AT5 ook nog aan het woord. Of ze het nou echt was, dat weet ik niet, want ze was onherkenbaar in beeld gezet. Zijn lieve zus, ontkende namelijk alles en prees hem de hemel in. Zo hoog, dat hij eigenlijk niet had hoeven dood te gaan, omdat hij Allah toch wel had bereikt. Zij kon zich namelijk niet voorstellen dat hij daar allemaal tot in staat was. Sterker nog, het was een jongen met een hart van goud, en 2 banen nog wel. Hij groette iedereen die hij tegenkwam, ook al kende hij ze niet. Snappen jullie het nog?

Het is allemaal heel tragisch dat hij het met de dood heeft moeten bekopen. Als familie ben je hier kapot van, maar hij was er zelf ook niet misselijk van om iemand met de dood te bedreigen. Heeft hij het dan toch niet een beetje over zichzelf afgeroepen? Het spijt me, maar ik kan er nog steeds niet rouwig over zijn. Mag dit een les zijn voor iedere overvaller.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ratten zijn het.

19 januari 2005 om 21:04  
Anonymous Anoniem said...

Het is echt niet normaal meer!

20 januari 2005 om 16:37  
Anonymous Anoniem said...

Laat ze een herdenking in besloten kring houden, als parasiet van de samenleving verdien je geen stille tocht.

20 januari 2005 om 20:51  
Anonymous Anoniem said...

Als de broer en zus deze houding hebben, zijn ze geen haar beter. Dat zegt wat over het gezin dus! Daar mag de maatschappij weer blij mee zijn, maar ja: helaas moet ik zeggen: opgeruimd staat netjes!!!

20 januari 2005 om 23:13  
Anonymous Anoniem said...

Dat broer, zus en familie op dit moment na de plotselinge dood van hun familielid emotioneel en met onbegrip reageren kan ik me ergens goed voorstellen. Maar een redelijk gevoel voor verhoudingen zou op z'n plaats zijn geweest. Ik zou, als het mijn broertje was geweest, niet zonder schaamte durven te vertellen aan heel Nederland dat het zo'n goede en lieve jongen was. Een goede en lieve jongen pleegt geen gewapende overvallen en blijft met z'n poten van andermans eigendommen af. Een overvaller verdient wat mij betreft niet de doodstraf, maar ik kan me ook niet echt druk maken om de dood van deze 'lieve 'jongen door dit tragische ongeluk.

21 januari 2005 om 00:02  

Een reactie posten

<< Home